ETIB uit Olen is dit jaar de winnaar van de LON-award Voka Kempen Zuid. Het bestuur van het lokale ondernemersnetwerk van Voka Kempen maakte dit nieuws bekend tijdens haar Nieuwjaarsdiner in de De Vesten in Laakdal. ETIB dingt dankzij deze award in juni ook mee naar de Prijs Ondernemen 2015.


Voka Kempen Zuid is één van vijf Lokale Netwerken van Voka Kempen met bedrijven uit de regio Meerhout, Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Olen en Westerlo. Voorzitter Edward Vleminckx mocht tijdens het jaarlijkse nieuwjaarsdiner de primeur aan de honderd aanwezige ondernemers en stakeholders uit de regio meedelen. 'Etib bouwde een sterke reputatie op als constructeur van waterdichte betonkelders, zegt Vleminckx.

'In de loop van de jaren werd de techniek van betonbouw ook toegepast op huizenbouw. In die mate dat de bouw van huizen en bedrijfsgebouwen nu het grootste deel van de activiteiten uitmaakt. Concrete House bouwt jaarlijks ongeveer 45 laag-energiewoningen en start elke werkweek een nieuw project op.

Ben je benieuwd hoe zo'n BEN-woning eruit ziet, ga dan zeker een kijkje nemen in Olen tijdens het opendeurweekend van ETIB-Concrete House op 14 en 15 maart. ETIB-Concrete House stelt momenteel 45 mensen te werk en heeft projecten in grote delen van Vlaanderen. Een ijzersterke kandidaat dus of in dit geval zeggen we misschien beter een kandidaat van beton.'


Inspanningen
'We zijn aangenaam verrast door deze award', zeggen gedelegeerd bestuurders Alex en Steven Van Olmen. 'De voorbije jaren waren geen makkelijke jaren in de bouwsector. Toch hebben wij ons werk alleen maar zien toenemen en ook nu is ons orderboek goed gevuld.

We zijn er van overtuigd dat dit komt omdat we als firma altijd gezocht hebben naar vernieuwingen in de sector. Het doet echt deugd dat deze inspanningen blijkbaar ook opgevallen zijn bij onze collega-ondernemers. Deze award is een mooie beloning voor het harde werk en een pluim op de hoed van onze mensen.'


Vijf winnaars
De LON-awards van Voka Kempen gaan naar ondernemingen die al jarenlang onafgebroken bijdragen aan de welvaart en het welzijn van onze regio. Vaste waarden, bedrijven die op en top Kempens ondernemerschap uitstralen. 'Het zijn de LON-besturen zelf die een short-list opstellen van bedrijven uit hun regio die aan deze voorwaarden voldoen', legt Jan Hendrickx, algemeen directeur van Voka uit.

'Het zijn dus de ondernemers zelf die nomineren. Uit deze short-list van ondernemingen kiest onze professionele jury dan de winaar van de LON-award. De volgende weken zullen ook de vier overige LON's hun winnaars bekend maken. In juni maken dan de vijf LON-winnaars onder elkaar uit wie uiteindelijk de Prijs Ondernemen 2015 in de wacht sleept.'